Saturday, August 4, 2012

Beautiful Night

SALAM

  Tadi boring-boring then bukak lah kotak folder picture dalam lappy ni. Tengok banyak pulak gamba-gambar before balik cuti sem hari tu. As usual, every sem before balik rumah aku and the gang. Geng lah sangat kan. Haha. Kitorunk akan decide satu hari untuk jalan-jalan beli buah tgn/ barang yg orang kirim utk bawak balik semenanjung. Makan seafood kat Pasar malam yang femes amos dekat Pasar Filipina tu memang wajib pegi even tengah exam week lagi time tu tapi kerana makanan sanggopp. Kedai-kedai seafood ni betul dekat belakang Pasar Filipina dengan Pasar Ikan Masin. Depannya laut. Sebelahnya Surau. Nice lah pemandangan kat situ sebab banyak lauk pauk. Huhuhu. Major kat sini yang makan foreigner lah. Ramai Mat salih, Hallyu star pon ade (Korean), Chinese, dll. Orang semenanjung yang datang makan kat sini pon ramai.

  Disebabkan siang hari tu kitorunk berpuasa sunat so memang simpan perut habislah. Lepas maghrib amik kete pecut. Sampai sana order makanan kaw kaw punya. Nafsu makan telah berleluasa.

  Ni seafood yang kitorunk order. Ada Sotong bakar, Udang Bakar, IKan Bakar, Rumpai Laut, Kuah asam dengan sambal belacan nye perghhhh!! tak tahan sampai menjilat jari. Bagi aku yang suka makan pedas-pedas ni memang suke lah tapi aku rasa level pedas kat gerai ni tahap 2 je kot. Gerai sem lepas yang aku pegi kuah asam dia terbaik, Sambal belacan nya macam budu. Kawan2 aku yang cik mek kelate pon puah hati! Thumbs up!.First time aku makan rumpai laut boleh tahan lah jugak tapi aku kena makan dengan nasi plus kuah asam sekali kalau tak rasa lain macam. Rumpai laut ni macam bebola kecil yang kenyal beli gigit die meletup. Haha. Tapi jangan imagine overdose sangat ye!

  Kat sana ada banyak giler gerai. Tak tahu nak pilih nak pilih duduk kat mana so time ni lah korang kena guna negotation skills korang. Pandai tawar-menawar and bermulut manis sikit dengan tauke gerai tu kalau nak dapat harga murah. Tapi memang aku kompem harganya memang berpatutan lah. Kalau nak sedapp cakap lah slang sabah sikit bha. Nasib baik aku pergi hari tu ada Kak Qila dia memang pandai bab-bab tawar-menawar ni. Ada jugak rumors kata kebanyakan tauke seafood kat situ orang Filipina tapi aku tak sure betol ke tak sebab kawan-kawan sabahan aku tak cakap papepon. Maybe ada yang local sabahan ada mix mix Philipine sikit kot.

Sempat lagi aku ngan Kiya berposing


Dari kiri: Kak Qila, Kak Fina, Kak Mumu ;P

   Alhamdullilah, sume dah kenyang lauk pon habis tinggal kepala ikan dengan ada sikit rumpai laut je kitorunk tak sauk. Yang dua orang dewasa di atas tu sibuk berbincang tentang masalah ekonomi dan perhubungan antarabangsa negara. Haha. Sesuai sangat lah dengan kos mereka masing-masing. Kitorunk bertiga jadi pendengar setia.


  Ok. ni part Klimaks yang paling kelakar. Sebab tak puas hati and nak diskaun lebih2 punye pasal kitorunk siap mintak kat akak kedai tu lagi buku resit segala. Time ni lah depa dua orang kat atas ni tunjuk skill. Hahaha. Dah habis exam pon nak jawab exam lagi. Siap kira balik apa yang kitorunk makan, ikan apa yang dapat diskaun, rumpai laut free :). Nasib baik lah tak bawak kalkulator 560x kalau tak memang dah square root, cube root dah kat situ. Haha. Tapi memang berbaloi lah makan 5 kepala dalam 70-80 ringgit tak silap. Aku pon lupe harga betul nya berapa.

 Lepas makan g pasar sinsuran cari brooch and pin lawa-lawa siap ada mutiara lagi tu. Betul gua cakap lu sumpah murah brooch kat sini memang untung banyak kalau bawak balik semenanjung jual. Then pergi pasar ikan masin lagi borong Udang kering, Ikan bilis segala lah. Malam tu kitorunk sampai UMS dekat pukul 11 lah jugak nasib baik tak kena tahan dengan pok guard. Hehe. Abang kereta yang kitorunk sewa ni pon dah risaw kalau kereta dia kena tahan yelah kot-kot kad matrik die pon kene tahan tak boleh ambik exam. Huhu. Oryte! GTG :)

 Annyeonghigyeseyo!








NEW, RAMADAN, DEJAVU, DILEMMA

SALAM.


  Hye bloggers! It has been a long time we no see, write, talk and whatsoeva. peace yo! (^.^)V. So tonite saya mengupdate dengan new fresh looks! tak perasan ke mostly 80% kat dalam blog aku ni dah berubah kecuali header. Mohon buat-buat perasan jika anda mempunyai perasaan. Actually, sayang betoll nak tukar header ni sebab aku memang suka header yg simple2 je tak terlampau fashionista asbabun nuzul saya ni memang simple orangnye. (~.<). Lagipun tahap kemalasan yang membuak-buak terhadap pengeditan dalam bidang photoshop and photoscape yang menjadi salah satu punca aku malassss sangat-sangat nak buat header baru. Ngehngehngeh. Buktinya aku malas dah terang tang tang since cuti sampai cuti dah nak habis baru satu entry je baru aku post. kahkahkah. Yezza perangai saya memang buruk. Pengakuan!

   Alhamdullilah sekarang dah masuk fasa ke-2 dalam bulan Ramadan. Puasa ke berapa? Puasa ke-15. Eh, betulkan? tak sangka cepat betol kan dah setengah Ramadan kita berpuasa. W/pun diberi kelebihan untuk golongan wanita yang kadang-kadang tak cukup 30 hari. Anyway kami perempuan wajib ganti jugak sila jangan kecewa. Sure semua orang tahu kan sbb tu pengetahuan am.Tapi bila difikirkan balik apalah amalan yang aku buat selama 15 hari berpuasa ni. ;( Memang setitik nila je amalan ni rasanya jika nak dibandingkan dengan susu sebelanga. Sikitnya lah. Bukti bukti! ni haa yang duduk tercongok depan lappy ni hape? ~speechless~ So, pandai-pandai bahagikan masa lah antara online dengan beribadat kan. Ingat belaja je kena bahagi masa? (peringatan untuk aku)

  Serius cuti aku ni tak manfaat langsung dah lah tak keje. OK! LUAHAN PERASAAN DEKAT SINI KEJAP. SILA TUTUP MATA IF TAK NAK BACA TAKPE. KBYE!. Rase cuti ni macam kosonggg giler. KOSONG KOSONG KOSONG ONGG ONGG
  My ayah awal-awal lagi dah aim bulan ni banyak lah duit ayah keluar nak bayar bil letrik. kahkahkah. Aku diam tak terkata mana tak nye almost 24 hours hadap kejadah ni takpon tido. Tengok tv memang jarang tapi drama yang aku layan sepanjang cuti ni #DejavuDiKinabalu je. Hehe. Fyi, Saya dah sampai Kundasang dah. Mt. Kinabalu je tak panjat lagi. Tak percaya tengok lah entry saya yg sebelum-sebelum ni :). Anda bila lagi? . Sampai sanggup bukak Tonton semata-mata sebab nak tengok ending yang lagi satu tu. Ammar kawen dengan Nadira even aku memang sokong Bazli. Hehe.

Nak jugak Retweet tweet Fafau. Haha. I loike!


  Foine! tadi tengah dok bosan-bosan instinct ni soh bukak emel. Electric shock! Terkejut beruk buruk lah jugak bila tengok ade email dari SPA suruh pegi intebiu jawatan kat sana 29 Ogos ni. Lama jugak lah aku memikir ni permohonan aku time abad ke berapa? Lepas spm ke matrik? Rasa macam lepas matrik sebab dia hantar kat emel baru aku. Hurmm. Now tengah dilema nak pergi ke x? If tak pergi rasa rugi sebab dah lah tengah cuti ni at least boleh dapat pengalaman. Tapi yang satu halll nye tu diorang suruh bawak resume pulak. OK aku taw lah sekarang ko nak mohon kerja apepon kene buat resume tapi mana aku taw nak buat camne! Dulu penah buat kat matrik tapi lupa daa.. Anyone can help me? Yeahh. I know MR.GOOGLE will help me !! haha.  Kenapa lah diorang tak panggil aku before masuk U dulu at least takde lah serba salah sangat if aku berjaya temuduga tu. Ceyhhttt. Perasan sekejap! Dapat tak dapat mak aku kata belakang kira nanti kita fikir dikemudian hari yang penting EXPERIENCE.  Mak aku memang suka cakap bab2 pengalaman ni. Hehe.

  So, tengok lah macam mana nanti aku story mory lagi. Dah panjang berjelar ni sampai orang pon tak lalu nak baca kan. Nanti aku update lagi ye lagipun banyak entry yg aku save tapi tak post-post lagi. Almaklumlah buat kerja separuh jalan :). Hehe. Kbye!

Wasalam

Wednesday, July 4, 2012

Salam Nisfu Syaaban

 Salam

Alhamdullilah. Akhirnya blog aku ni hidup semula. hehe. Selepas beberapa purnama takde kekuatan nak mengupdate. Sedar tak sedar lagi 16 hari akan masuk ke bulan Ramadhan Al-Mubarak. sama-sama kita berdoa semoga dapat menempuh Ramadhan tahun ini. InshAllah ;)

Dan malam ini merupakan malam Nisfu Syaaban, (Nisfu=setengah) iaitu di mana amalan kita selama setahun ini akan diangkat oleh malaikat untuk ditukarkan dengan lembaran yang baru setelah setahun berlalu. macam orang selalu cakap "tutup buku baru, bukak buku lama". bukan tutup buku hutang 555 yang lama ganti dengan buku hutang 555 yang baru. huhu just kidding! ;)

Bulan Syaaban juga dikatakan bulan Nabi dan amatlah digalakkan untuk kita berpuasa pada bulan ini sebab Nabi Muhammad s.a.w gemar berpuasa sunat pada bulan ini dibandingkan dengan bulan-bulan yang lain.

Banyak fadilat bulan Syaaban yang kita tahu seperti memperbanyakkan puasa sunat, berdoa, berzikir, berselawat ke atas Rasuulah s.a.w dan bertaubat. Semoga amalan kita pada tahun lalu lebih baik dari sebelumnya dan semoga amalan kita pada kali ini dapat sama-sama kita gandakan.  InshAllah. 
 

Saturday, April 21, 2012

Entry Awkward

First of all,, 

SALAM

nape AWKWARD?? ok..sebab dah lame ta hupdate blog n rase awkward nak taip entry baru..

NO IDEA?? 
hurmmm..ta jugak..

tade CITE??
bukan tade cerita..tapi terasa sangat malas n busy utk update blog sekarang ni...

so,, ni ta BUSY??
BUSY..tapi nak cari mood sebab tu buat entry yang TAKDE HALA TUJU..hehe

ok bye (^ ^ V)



The awkward moment when everyone is silent just waiting for someone to say ''AWKWARD''

Friday, March 23, 2012

SEM 2 ~1st entry~

   SALAM

FUhhhhHH,,**hembus ckit kuat2 kasi habuk lari**

since bukak sem baru ni da lame aku x update blog..#ayatbiasabloggers ^^
bw pon da jarang..bile berukBingBang (broadband) da over limit baru lar nak update bagai..

mission malam ni incomplete..budget nk siapkan esaimen mangrove forest even hantar after mid sem break ..lastly esaimen alam maya yg di buat..hurrmm..
Planning nk cupkan awal2 coz lepas ni banyak mende yang kene buatt..
tapi ape yg aku buat ???!!!! huargghhh T__T

Sem 2 ni agak busy lar .. dengan esaimen yg berduyun,, lecture note yg x paham n kene pahamkan balek..ape lagi ek??  field work yg almost every week... lab report..
kdrama,, kvariety show ,,kpop n so on~~ (tu pon masuk dlm senarai)

 tapi nak cite pasal one of the most interesting things yg aku dapat sem 2 ni..
of course lar field work..

3-4 Mac 2012

kitorunk Environmental Science student seramai 64 orang g fw kat Kota Belud (KB) 1N2D..
wokeyh!! aku memang la batak sebab dpt jalan2 sbb aku kaki jalan..
kitorunk g 5 buah sungai + 1 estuaries sekitar KB untuk wat kajian pasal River Ecology
n bermalam kat Tambotuon Homestay..
tapi fw bukan sekadar suke2..abes fw kene buat report..yeah suke2 !!! **/
kitorunk nga bagi ikan makan


u jump i jump ^^



tempat2'y memang la cantik lagi2 time kat kg.tambotuon..air sungai yg jernih b'sumberkan air dr Mt.Kinabalu..mandi sungai seolah-olah berperasaan spt berada dlm kisah dongeng7 orang puteri..
haha..terPOYO lar plak..siap prof pon join budak2 kg tu wat kuak rama-rama..bezz!!

prof piakong yg pki baju putih
the most exciting things xtvt ni merapatkan hubungan kitorunk sesama course n lecterur..dapat tidur same2..wat xtvt same2..borak n bergurau senda..thanks to prof piakong n 3 orang master student yg b'susah payah bawak kitorunk g FW dr sem lepas..

kami sebilik yg sekepala
apepon FW kat KB ni terasa cam aku nga filming Invicible Youth (#kvarietyshow)..HEHE.. i swear tak tipu dengan pakai kasut but phua chu kang..pakai hat yang ala2 orang-orang patung kat sawah padi tu..masak same2 even aku x join dorunk masak..makan sesame..hehe..tangkap ikan..masuk sungai..main ngan budak2 kg..n macam2 lar lagi..

the best one pic after doin' xtvt

wokeyh! cukop lar cite sampai cni..esok kene g fw kat Sandakan plak 4 hari..
yeah2x dapat skip kelas Hubungan etnik ary selase..hehe ;)
boleh g Sepilok jumpe cimpanzi..hehe..adoyaii report fw KB pon x wat lagi dapat lg 1 report pasni...
Doakan perjalanan aku selamat yerr~~
takut jugak bile lecturer kate kene bawak stok makanan byk2 sbb takut overnight kat tgh2 jalan coz bas rosak .. nanti kelaparan plak..
senior kate biasa'y bile g sandakan mesti bas akan rosak..ottoke?? wae??
~~jangan biarkan hidup anda diselubungi misteri~~
mati lar aku..kematu lar duduk dalam bas 8 jam..aishh..

oryte!!

Anyyeonghigyeseyo..

 p/s: kopi itu pahit jika berdiri sendiri, tapi kopi menjadi enak bila digandingkan dgn gula dan susu =) ** tetibe rindu kopi susu yang mak aku selalu buat ;') ;D

Friday, February 17, 2012

Buku dan voucher 1M


SALAM  

Alhamdullilah..setelah sepurnama akhirnya malam ni  berjaya jugak aku habiskan 4 voucher buku 1Malaysia ni..ingat nak simpan 1 voucher bwk balek U tapi jumpe bende yang x bape nak membina kat popular tak jadi lar..huhu..naseb baik lar RM200 kalau RM2000 ke jenuh jugak lar aku nak pusing pusing bagai kat kedai buku n buat lawatan sambil cuti mate dr kedai ke kedai..untung lar boleh beli alat tulis guna voucher kalau tak memang mati kutu lar aku tak taw nak beli buku ape..hohohio..

SO, ni lar buku-buku hasil penjelajahan aku..


 Btw, aku memang tersangat lar berpuas hati dengan hasil-hasil penjelajahan ni especially buku Nambai life is..illustration yg menarik n penuh humor , isu semasa masyarakat melayu yg cuba disampaikan memang sejibik cam ape yg berlaku sekarang..buku yang aku paling tak sangka aku akan beli..Masih Bujang? Relakslah!..haha..serious tergelak bile baca tajuknye..tapi isi kandungan dalam tu memang 100% lari dari apa yg aku pikir..terbaik lar..yang lain tak habis explore lagi..huhu

Oryte..#sambongbace


 ANNYEONGHIGYESEYO!

                             

Hello Baby


SALAM

Aku memang peminat variety show Hello baby tapi cuma season 2 n season 5 je yang aku layan sebab season tu yang giler bezz..hoho..maybe sebab appa dorunk giler2 kot..hehe

Alright..HELLO  BABY da msuk season 5..ohyeah ! ohyeah! [lompat keriangan] and season ni sangat lar special coz MBLAQ kene jaga multiracial kids yang seriously comel n pandai weyh .. >,<

W/pun aku takde adik kecik tapi aku dapat rasakan memang susah nak jaga budak kecik yang macam-macam ragam ni..memang kene banyak bersabar..


Leo the trouble maker

Dayoung the ice princess
Lauren the cutie pie 


wohoaa!!can't wait to watch Mblaq's Hello Baby this week..


ANNYEONGHIGYESEYO!

Saturday, February 11, 2012

bagaikan si lipas kudung..

Salam

First and foremost, i really proud to be Malaysian coz many perumpamaan or simpulan bahasa a.k.a idioms that we used to show something in form of sindiran 'Sir tap hate manak'
ok.pengaruh Afdlin Shauki.

Back to the topic >>
Hari ini aku nak explain tentang maksud simpulan bahasa LIPAS KUDUNG.

Gambar Ihsan dari Google


Bagi yang dah tahu.sila buat2 tak tahu.yang tak nak tahu.ketahuilah bahawa anda akan rugi.
''Bahasa menunjukkan bangsa''
Tapi aku telah memakai bahasa rojak. Harap dimaafi.

  Al-kisahnya, pada suatu petang Jumaat yang mulia si A sangat gembira kerana emaknya pulang ke rumah untuk berehat sementara sebelum waktu rehatnya tamat. Kemudian emak si A meminta agar menghantar ke tempat kerja semula dan si A sepantas kilat bersetuju. Sementara menunggu emak A tamat kerja si A pun mengambil keputusan untuk bersiar-siar sambil mencari buku dan peralatan lain utk dibeli. 

  Tiba-tiba si A berasa lapar dan bercadang untuk makan di Secret Recipe. Setelah memakirkan kereta, A pergi ke tempat bayaran untuk membeli tiket untuk  diletakkan di dalam kereta kerana itulah undang-undang negara yang wajib dilaksana. 

  Selepas 2 minit membuat urusan pembayaran A kembali ke kereta untuk memaparkan tiket yang sudah dibeli namun A tersentap kerana terdapat 'WARKAH CINTA' dari B mengatakan bahawa A telah disaman kerana tidak membuat pembayaran.A mencari-cari siapakah gerangan yang telah memberi warkah cinta ini sambil bersumpah seranah di dalam hati dan mengucap panjang kerana A benar-benar tidak dapat menerima kenyataan yang hakiki lagi jelas, nyata dan terang. 

  Baru sahaja beberapa minit A berlalu pergi untuk membuat urusan pembelian  tiket dengan sekelip mata B telah mematahkan hati si A. Tindakan B yang pantas lagi efisyen itu samalah seperti simpulan bahasa LIPAS KUDUNG. B membuat kerja dengan pantas dan si A merasakan B layak mendapat ANUGERAH PEKERJA PANTAS SETANGKAS LIPAS KUDUNG 2012.

  Sehingga saat ini A masih merasa bengang dan tersentap dengan B kerana melakukan sebegitu rupa. A percaya si B awal-awal lagi sudah merancang untuk memberi Warkah Cinta buat si A sebaik sahaja si A memakirkan kereta. Sesungguhnya A akan berusaha untuk memaafkan si B. W/pun si A tidak dapat melihat wajah si B tapi A berharap semoga si B dirahmati dan diberkati setiap pekerjaannya oleh Allah. Amin.

Death Note : Dah lame tak tulis karangan berbentuk cereka. Btw thanks kepada B kerana telah memberi pengajaran yang sangat berguna kepada aku hari ini.

annyeong !!

Thursday, February 9, 2012

kenapa orang suka main Sudoku?


SALAM
Korunk pernah main sudoku?
Taw tak ape tu sudoku?

Pernah suatu hari aku main sudoku kat jalanan ada orang tanye..
''ko main ape tu?apsal banyak nombor? ko main nombor ekor ae?''
dalam hati aku.. 'Sentap hati mak nak'

 Macam biasa dengar nama pun dah taw kan yg SUDOKU ni berasal dari perkataan negara matahari terbit yg bermaksud 'Nombor bersendirian' dan merupakan hak cipta rasmi Nikoli Co.Ltd di Jepun.
aku takde lar excellent main benda ni ada lar dalam 3 tahun berjinak-jinak tapi still lagi dalam level kanak2 ribena..

First time tgk membe2 main kat dalam kelas time form 5..memang satu haprak pon aku tak taw macam mana nak main..bila surat khabar THE STAR sampai je kat kelas ada classmate aku yang berebut-rebut sebab nak koyak bahagian Sudoku..bila nak baca tinggal lubang je..huhu

Aku start belajar main time cuti kat rumah..bosan kan tak taw nak buat ape..SPM dah abes so aku nak cari something yang boleh buat untuk senaman otak ckit...

Kat matrik aku suka main sudoku time tension buat tutorial mathemathics..bila aku give up je aku main sudoku..bila dah gaining strength barulah aku sambung buat tutorial..hehe..tp math tak A+ jugak..huhu

Sudoku jugak peneman aku masa aku kerja sambilan..bile customer takde aktiviti yg aku buat selain baca paper adalah main sudoku..

So,, macam mana aku boleh terpikat??

First aku tengok kat tv ada seorang bakal cikgu ni menang Kejohanan Sudoku Sulung..perghh..kalau tengok ulasan die tentang camne die boleh belajar main sudoku mudah je..seingat aku die baru belajar main sudoku dalam masa 6 bulan..training punyer training dia sampai ke peringkat yg setanding dengan usaha dia..nak tahu lebih lanjut bacalah keratan ini ..

Pada pendapat aku orang suka main sudoku sebab :

1) boleh release tension
2) menajamkan otak sebab perlu diasah setajam kapak
3) senaman minda sebab kena berfikir secara logik
4) isi masa lapang
5) supaya lebih fokus
6) teman dikala susah dan senang
7) bila bersendirian dan dipinggirkan boleh main sudoku

So, thanks lah dekat orang yang sepatutnya sebab dengan adanya baucar buku 1 Malaysia dapatlah aku guna 1 baucar untuk spent duit aku beli lagi buku Sudoku..kalau tak memang tak tahu lar buku apa yang patut aku beli..



ANNYEONGHIGYESEYO _

p/s: ade lagi 3 baucar tapi eden tak tahu nak beli buku ape..hohoho




Saturday, February 4, 2012

ronggeng di SB

salam

Alhamdullilah..setelah 2 minggu rajin jugak aku nak update blog..
da kat rumah ni malas plak rase'y nk berblogwalking and running..

ape yang penting since balik rumah arytu ade je xtvt..minggu pertame memang full ar..sampai cni ahd esok'y tros balik kampung dapat rest sehari kat uma pastu g meronggeng kat sg.besar jumpe membe2..weekend ade je xtvt kenduri n bla bla bla..ok ayat merepek tunggang terbalik

bile dar dapat meronggeng kat sg besar mmg excited..ok kalau tak silap aku ronggeng ni jalan2..am i right??femes kot ayat ni mase ak skola dulu..da lame tak jumpe membe2 simpunk rase bez + rindu giler woaahh kat dorunk..kalau dak2 yg laen ade lg bez tp dorunk tak cuti lagi ade yang tak dpt datang..btw gud luck lar kat korunk yang amik diploma..wat elok2 yer exam..

ok..kredit tu shasha coz bg pinjam kitorunk rumah n paa ngn che2 skali support makanan segale..thanks ye korunk masakkan untuk kitorunk..kredit tu intan aku amik gamba dr die..hehe

thanks to pakcik saroni amikkan gambar

port baik punyer..'D MUARA'

btw gathering ngan my craziest luckiest buddies haritu memang terdaebak lar.. hopefully pasni kite dapat jumpe lagi yer paa,che2,lela ,sha2 ,leya ,pdot ,intan ,bhorn n yg lagi sorang tu tanak sebut name..hehe..tak puas lar jumpe arytu..kan bez kalau kat sliss lagi ary2 dapat jumpe korunk.. hehe

ok lar..kalau tahap kemalasan aku rendah aku nak post pasal pengalaman g PETROSAINS plak...derr 'tangan kedada mata ke atas' g sane pon nak cite kan?? macam la ko budak kecik wahai #aziemah
peduli hape aku sebab bile pegi ngan membe2 yang masuk air sume orang macam giler jadinya..haha..sori meng n pdot! memang lawatan sambil belajar terbaik lar..perasan muda lagi even semua dah beso-beso 'tangan ke dada mata ke atas'

DIKESEMPATAN INI SAYA INGIN MENGUCAPKAN SALAM MAULIDUR RASUL..
SAMA-SAMALAH KITA BERSELAWAT KE ATAS JUNJUNGAN NABI MUHAMMAD S.A.W
Assalamualaikum

^__^

Saturday, January 21, 2012

yeaahh..esok balik..

SALAM

Today 
 
& just a few hours more..

YEAAAAAHHHHHHH!!!!!! 

ESOK 

BALIKKKKKKKK 

(@O@)


sangat terlebey excited bile esok nak balik
ye lar aku lambat
ok.sekian.


done habiskan sume stok makanan
done basuh sume yg patut
done kemas bilik
done packing barang
done simpan barang 




oryte..
annyeonghigyeseyo!


Tuesday, January 17, 2012

Ending of part 1

SALAM

It seems full of happiness for the ending of part 1 maybe,, sure lar!
w/pun time exam pagi tu aku rase terukk gilerr..
maklumla dlm dewan yg sejuk hingga mencucuk2 tulang rusuk 
perut pulak bercaklempong n bergendang gendut.. 
malu kot kat orang yg dok sebelah mesti denga!..aishhhh

Balik dari exam ade orang plak ajak makan nasi lemak
memang sapu je la aku..da lame kot tak makan nasi lemak..sian'y
Sharing is Caring~~thanks to kak ashii n kya..errr 'tangan ke dada mata ke atas'

We start our journey with take a look around UMS yang terchenta la sangat tu kan..
lawatan muhibbah dr kg ke kg, pusing round board UMS..
kalau bole nak sampai minyak abis, DC, cimb n library
pulang buku yg sepatut'y aku  kene pulang time exam week tu kat library..
memang sah2 la aku kene denda bayar coz lambat pulang..

Then hang out kat KK wif kya, mumu, kak ashi, kak fat n kak yan..
ape lagi beli belah la..barang2 nak bawak balik semenanjung..
meriah kot..macam2 gilerr kitorunk borongg..lagi2 udang masin n amplang..
maklumla orang kirim..

First time gak dlm hidup aku jumpe buah terap@ tarap..
malas nak cite sbb kalau cite panjang nak taw lbey lanjut search google..
ramai membe2 sabahan aku kate buah ni sedaappp..
nak beli tapi nk tunggu roomate aku si mumu bwk dr bongawan bukak cuti sem ni..boleh ke??huhu
untuk makluman buah ni hanya terdapat di sabah n sarawak shj..
sekian time kasih..

Dari Pasar Ikan Masin ke Centrepoint ke masjid ke Pasar Philipine ke Pasar Sinsuran
memang la high way tu kitorunk yg punye
memang ar kereta sewa tu kitorunk yg punye siap bau perfume ikan masin n 
karoake lagi dalam kete ta payah susa payah buang duit kat kbox..

Here 're some pictures for the ending of part 1
promote kedai no.6 n 7 kat pasar ikan masin..belilah kat cni memang murah!


bro ni bezday die ary2.. time ni die nga pack kan barang kitorunk dlm kotak untuk bwk masuk kargo..kemas betol die wat cam balut hadiah..baik hati giler siap bg free lagi..
sume berangan..derr~~'tangan ke dada mata ke atas'

kalau ade kak ashii bukan ombak rindu jadi'y tp tsunami gulung~hahaha
memang terkejot berukk..nasi goreng lalap RM8 ayam sampai 4 ketul..memang 10x ganda berbaloi larr kalau nak dibandingkan dgn yg jual kat cafe..believe it!

phewwitt..aku ngn mumu bergaya retro..yeww~~style la kengkonon..huhu
dlm bank pon sempat posing..kak fat macho la tu konon

kya da mcm kat klip video 2pm-heartbeat ngn IU-you n I..cm zomba pon ade..huhu
Apepon part 1 memang terdaebak dengan friends yg crazy frenzy crunchy munchi
pengakhiran yang happening even makin lame makin sedey sebab da ramai yang balik..T__T
nampaknye esok malam aku keseorangan lar coz mumu da balik
aku pon terpakse lar merantau bilik ke bilik
ok lar tido dulu..esok nk kene bangun awal teman kiya hantar kak fat kat airport
Goodbye part 1~~ see u friends at part 2 plak..
oryte!

 
Annyeonghigyeseyo!



Monday, January 16, 2012

Revolusi Lawak Kampus

salam

di malam yang hening ini..  

Aku keliru
menjadi buntu
arah yang ingin kutuju~~


rasa resahku kian celaru
dengan ilham ku tempuh
antara lawak kampus dan etika
mana satu aku nak pilih~~~


aku cuma mahukanmu..
akhirnya aku memilihmu..

lawakmu membuatkan aku
ketawa guling-gulingan
sampai aku lupa esok ade exam


kompem A+++ ni esok kalau masuk exam


thanks to KEITH and CIK KIYAH

p/s : bunkface mianhae.. aku da terosakkan revolusi korunk..^L^


Tuesday, January 3, 2012

Exam Fever

SALAM


JADUAL SAYA UNTUK BULAN INI
Once again..tonite im so RAJIN untuk tidak study
dan sangatlah RAJIN untuk mengupdate blog
mungkin ni entry yang paling RAJIN before exam berakhir
kerana semangat keRAJINan ini 
akibat drpd dua hard core paper yang paling RAJIN dating dengan aku tadi
ape yang aku RAJIN membebel nih??
FULL STOP.

Life note : next week ade date lagi dengan boyfriend a.k.a MR.EXAM !
yea..ta sabanye..pastu boleh balik doe~~

Annyeong!

Monday, January 2, 2012

wish me luck babe!!

SALAM
 
Tetibe mood study hilang..ottoke??
Nak sambung tido balik tak mengantuk..
Since pagi bangun subuh sampai sekarang tak tido2..
Esok da start exam..ade 2 paper plak tu..
Biologi asas ngan Kesihatan Persekitaran..
Aku kene skor bio asas..dari sekolah kot blaja mende2 tu..
Alamak..mampu ke tak aku buat ni..
Environmental Health amatlah penting..
Teras program kot !
Dah la due2 paper soalan essay..O.M.O !! (omo X0X0)

            ‘’YA ALLAH KAU PERMUDAHKANLAH AKU UNTUK MENJAWAB SOALAN PEPERIKSAAN ESOK HARI DAN SETERUSNYA..AMIN’’


 P/s: layan ni jap b4 smbg study..one of my wishlist to see them perform on the same stage have became true..
taken at SBS GAYO DAEJUN 2011..111230
IU + Yoseob