Thursday, December 29, 2011

KL tak termasuk lar..

SALAM

Syukur ke hadrat ilahi..
InsyaAllah 2 hari lagi kita akan menyambut tahun baru 2012..
seperti yg telah dicanang-canangkan di dlm facebook or any social networking...
''Anda dilarang untuk masuk ke toilet pada jam 11:59 pm pd 31/12/2011 kerana anda akan keluar pd tahun hadapan..''
memang bijak betol sape yg post ayat ni..tp katekan lar aku masuk 11:59 am pastu sembelit tak keluar-keluar smpi 11:59 pm..same right?? so don't worry..take ur time utk membuang segala benda yang terpendam di anus..
woaaah.. so disgusting!!

oryte!! berbalik kepada buletin utama..before entry new year..kat cni aku nak mengimbas kembali perkara yang berlaku pada tahun 2011 yang mungkin ramai tak tahu or terlepas pandang.. berdasarkan WHO dan info yang dah aku baca di satu laman web..berikut adalah senarai pemenang TOP 10:

10 BANDAR RAYA PALING TERCEMAR DUNIA


                     10
KUWAIT 
Try to compare both picture..nampak tak beza'y?? hanya orang yg rabun warna je tak dapat bezakan...KUWAIT TOWER pon da tak nampak rupe..punca disebabkan oleh medan minyak yang dibakar oleh tentera Iraq pd 1990 kesan terhadap kualiti udara sampai sekarang kot!


9
NIGERIA
 Ok..sekarang aku faham kenape orang Negro suke datang Malaysia..*claping hands* tp buat kacau plak ae bile dtg cni..punca pencemaran drpd beberapa kejadian tumpahan minyak yg worst dlm sejarah..


8
IRAN
Tehran ibu kota Iran pernah diselebungi kabus tebal Disember lps smpi dapat ''cuti pencemaran''.. best'y kan cuti!! tp kalau cuti sebab ni tak payah lar..punca'y drpd 3.5 juta kenderaan yg berada di jln raya..so..gunalah pengangkutan awam seperti bas T.U.T yg terdapat di KK =P


7
EMIRIAH ARAB BERSATU(UAE)
UAE adalah negara ke-4 pengeksport terbesar minyak di dunia
punca pencemaran dr minyak dan gas serta sektor pengangkutan dan sisa buangan dr bandar Dubai dan Abu Dhabi..sekarang negara ni dlm usaha nk jd negara bebas beg plastik menjelang 2013..boleh ke??InsyaAllah..


6
 MESIR
Punca pencemaran drpd asap kilang, asap kenderaan, sekam padi dan peristiwa peperangan dan perjuangan yang menyumbangkan kpd pencemaran udara.. 

5
 ARAB SAUDI
negara ni negara ke-2 pengeluar minyak terbesar di dunia..punca pencemaran opkoz lar gumpalan-gumpalan minyak dan bahan kimia dan asap kenderaan.. kedudukan negara ni yg terletak kat padang pasir pun salah satu punca coz keadaan yg panas n kering senang utk penyakit merebak dgn cpt melalui udara.. 



SENEGAL
What?//SENGAL?? SENEGAL..eja step by step ae..baru aku taw kewujudan bandar ni..terletak kat barat afrika..punca drpd kedudukan bangunan yg tak tersusun di tengah2 pembangunan pesa dan semestinya pencemaran kereta yang tinggi kerana 85 peratus daripada semua kenderaan di bandaraya terbesar Senegal, Dakar adalah kereta lama dan yang diimport..


3
 
PAKISTAN
Punca pencemaran drpd ketidakstabilan politik dan rasuah serta peperangan yg mengeluarkan asap tebal..Satu kajian oleh kerajaan telah mendedahkan yang setiap kereta di Pakistan tak mengira usia kereta itu akn menghasilkan 25 peratus lebih karbon daripada satu kereta di Amerika Syarikat..perghh!! dahsyat kot..

2
 BOSTWANA
''kekayaan bukan hakmilik setiap insan''- Aku rasa tagline ni sesuai utk negara ni sbb punca galian sumber mineral seperti BERLIAN telah menyebabkan negara ni menjdi negara ke-2 tercemar di dunia padahal negara ni ade 2 juta penduduk je n kadar tanah terbesar di dunia..kekayaan negara yg bertmbh mybbkn kerosakan alam sekitar yg meluas..

1

 MONGOLIA 
Mongolio adalah negara paling tercemar dan bandaraya plg tercemar iaitu Ulaanbaatar.. Punca utama pencemaran negara itu adalah dapur dan dandang arang batu yang digunakan untuk pemanasan dan memasak, serta kesesakan lalu lintas dan kereta lama..pembangunan pesat juga punca disebalik pencemaran udara..**tetibe teringin nak makan aiskrim MOGNOLIA**


So, sebagai rakyat Malaysia atau warga KL or KK (kengkonon) kita kenalah bersyukur dan berusaha supaya negara kita tidak  termasuk dalam senarai TOP 10 or Top 100 never ever..AMIN~
Anyyeonghigyeseyo ..=)





  

Monday, December 26, 2011

siapa DOMO sebenarnya?

Salam
 
‘’WELL..HELLO THERE!!’’

haa..taw tak ni ayat sape..
ANWAR HADI memang suke gune ayat ni kat video2 die..
sini aku translate ckit ape yg die cakap dalam bahase jepun..

''Dōmo, konnichiwa''

oryte2x..so,, da taw camne bole tercetusnye name Dōmo ni..
meyh cni aku nak story mory ckit..
actually aku tade ar minat Dōmo pon tapi bile tgk pic2 die yang sempoi2 cam bez plak kan..
baru ku taw yang si Dōmo-kun ni berasal dari komik manga dan kartun jepun..
yg membawa maksud Well

a.k.a '' Hello, Dōmo''

hurm..camtu la lebey kurang..
Dōmo ni jantan rupenye.. die digambarkan sbg makhluk ganjil yang menetas dari telur.. mulut besar terbuka luas,, gigi cam ala-ala gergaji yg dikunci..
feberet food Dōmo daging dan kentang rebus. Dōmo ni makan memilih jugak...die tak suka makan epal sebabnya aku pon tak tahu. katenye ade kaitan ngan DNA  die..aiseyhh..Dōmo advance jugak ae siap ade DNA segale...

Dōmo ni suara nye ayu sangat..perlahan la..die bole communicate dengan nada suare yang rendah je.. nada bunyinya pon cam name die sendiri..kawan2 die je paham.. maklum la nak promote diri sendiri kan.. 

abislah kene attack ngn Dōmo .. minum air gas plak dah..sendawa pon bunyi DōMOoo000!!!

satu bad habit pasal Dōmo yg korunk kene taw..
die ni suka buang angin merata-rata bile die nervous or kecewa..
tapi aku tak taw la angin ikot atas ke ikut bawah..
patut la diorunk cipta mulut die besar pon..senang nak sendawa berirama..
So,, sape yang rase die suka membuang angin dan gas yang seumpamanya boleh la join kelab Dōmo ..huhu

Oryte..1.15 am already..

OYASUMI!!





Friday, December 23, 2011

gyiem's cycle


SALAM JUMAAT  ..
 

 


 exam spirit have made me to do this *ㅅ$^*ㅁo&네#@ㅕ""ㅈ things..H.O.E??
actually this is not a krebs cycle or phosphorus cycle or nitrogen cycle n #whatsoeva..
(as i've learnt on bio n environmental sc class)
but this is my cycle a.k.a gyiem cycle.. STUDENT LIFE CYCLE
ok..honestly i take it from mr. google.. gomawo!
but there's something wrong between dis cycle n mine..
n i feel neomu neomu lazy to edit it..so,,
i'll explain it here..
1) i don't 've any tutorial class .. it supposed to be LAB.. (claping hands)
2) i'm not kaki facebook .. jigeum!! facebook nothing to me..
3) i'm not taken food during late night or 9pm n above..
hurmm..im on DIET ok n it's not good for our health..

for ur information.. study week will begin tomorrow,. 
n i truly deeply wanna welcoming it with the bright smile..
please be nice to me yaa..
don't waste my time..(sepatutnye die yg kene cakap kat aku cam tu)..
i realise..
it's hard for me to not socialize with internet n surfing allkpop n #whatsoeva..
but i try to do it as hard as i can..

whooaa..it's 12.40 pm already!! i've a class later ..
going to bath first..hehe..

anyyeonghigyeseyo!!
sesaje nk tunjuk my bias- kibum's SUJU n krystal's f(x)


p/s: sori for broken english..im not fluent english n hangul like u...
not u but people behind u..sori if terase..nggee~~
yaa i know lar i mix hangul + english =HANGlish 
eventhough im not mat salihrean.. as long as i try right??..am i wrong??
jangan annoying kat aku taw..kate kawan..**TETIBE**

Friday, December 16, 2011

BAD DREAM..


LAST NIGHT .. 

I HAVE A BAD DREAM ..

AT FIRST .. 

IT MAKE ME SMILE AS MY MOUTH CANNOT BE CLOSED .. X0

I GOT ALL A's IN FINAL EXAM EXCEPT EARTH SC n PLANET, B+..

I'M VERY SATISFIED WITH THAT (AMIN 40X)..
 
BUT..

AFTER RE-MARK ..

ALL A'S BECOME B+, B, B-  AND

FOR EARTH SC n PLANET I GOT C...

WAAAAHHH..WHAT KINDS OF DREAM??

HOW ON EARTH??..

THEN I WOKE UP FROM MY BED n LOOK ONTO MY PHONE..

IT'S 6 AM ALREADY!!
WHAT?? 

SOLAT! SOLAT! ..OH KNOW!!!

AS PEOPLE SAYING ''SUBUH GAJAH".. ONCE AGAIN I DID IT! 
(maybe not once but more than that)...**;

GYIEM.. HOW COME YOU??

 DON'T 'LENGAH-LENGAHKAN SOLAT'..


P/S: the moral of the story..=P

- wake up early in the morning.. this is SABAH not SEMENANJUNG.. waktu imsak 6am n above ok!
-it a sign to me for study hard in all subjects especially earth sc n planet...
-my housemate, jen said..''maybe u're too worried bout earth sc n planet coz u have a test next week n not read anything yet..'' yaa.. i admit it..
-my senior said '' it's so hard to u to get best result in earth sc n planet coz all of us(senior) got not more than B but make sure don't get less from C+..''


WAAAAAAHHHHHH..UNBELIEVABLE!!!
RIGHT NOW!!! I'M NEOMU NEOUMU WORRIED ABOUT MY EARTH SC n PLANET SUBJECT COZ FOR THE QUIZ LAST TIME I GOT BAD MARKS FOR IT!!!

to all lovely people~~please pray the best for me yaa!!! i'm really thanked for it..
MAY ALLAH BLESS  ALL OF YOU ..




 annyeonghigyeseyo!
                                                         


                                                                                                                         

Thursday, December 15, 2011

inspired me





DISNEY taught me to never stop believing in my dreams.


HARRY POTTER taught me that love and friendship dominates all kind of evil.


NARNIA taught me that we must grow up and leave our childhood behind but must never forget it.


PERCY JACKSON taught me that there's a hero in every one of us.


GLEE taught me that no matter how different we are, there's always that one thing in common.


Wednesday, December 14, 2011

something..





THERE WILL ALWAYS BE A ''LIE'' IN BELIEVE
AN ''OVER''  IN A LOVER
AN ''END'' IN FRIENDS
AN ''US'' IN TRUST
 AND AN ''IF'' IN LIFE




 



 

Friday, December 9, 2011

jantina Laptop

  Salam..

ni cite lawak.. lawak sangat ke??
lawak jenaka nie futuristic ckit.. 

watch out!!
 
Jgn xtau .. laptop pun ada jantina ..
so, nak tahu tak jantina laptop yg selalu dingadap tiap2 hari tu?? jantan ke betina ke jantina X .. hehehehehe


LET'S FOLLOW THE STEP ..

1. Buka notepad dan paste ayat ini dalam notepad:
CreateObject(“SAPI.SpVoice”).Speak”I love  YOU”

2. Selepas itu tekan save. Ubah save as type kepada All Files (pastikan korang save di desktop supaya senang nak cari/buka nanti).

Save as = love u.vbs

3. Close notepad apabila habis save. Then double click file td (love u.vbs) dan akan dengar suara “i love u.”

Cuba dengar btul2 suara “i love u” tu .. suara lelaki ke perempuan?
Kalau dengar lelaki maknanya laptop korang tu jantan dan begitu le sebaliknya ..
kalau ta bole tu makne'y laptop korunk jantina X lar .. sbb tu die ta nk kluakan suara .. segan kot!
Enjoy!! blh wt korg gelak tau…. saje nk korg segarkn mata2 yg da nk hibernate tu..huhu

Moralnye : Aku pun x tau boleh pakai ke tak lawak jenaka nie….macam x caye aje…..

Meh kita layan video lawak jenaka komputer ni .. terdaebak… terkejut badak mamat tu …. hehehehe .. mmg sesuai sgt lar kalu nk prank membe yg t'over addicted ngn DOTA ,, angry bird or any social networking ..asik berejam dok depan lappy kan ..

 


 

Friday, November 11, 2011

Trip to Kundasang


       
SaLAm..

Halloo .. hye readers .. aryni aku nak story mory pasal trip 1 nights 2 days to kundasang.. entry kali ni memang agak panjang .. so harap enjoy the reading je lar ae ..^^)  Actually isnin lepas tyme orang nga sambut raya haji makan daging lembu sedap2 .. aku gerak ke kundasang nak g tengok lembu new zealand .. kitorunk gerak pagi dr UMS around 7 am then pkol 9 am smpai sne.. pemandangan sepanjang perjalanan lawa sangat .. banjaran crocker kan..smpai sane terus cari hotel n kitorunk decide nk check in kt Strawberry Garden Hotel.. ok lar kat ctu.. harga berpatutan .. RM 80 satu malam .. bilik sume bole tahan cup ade balkoni lagi ..yg penting ade hot water coz tempat yg kitorunk duduk tu memang sejuk babe!.. Antare tempat menarik kat Kundasang Poring Hot Spring, Desa Dairy Farm, Sabah Tea Garden, Kundasang War Memorial n Kinabalu Park..


 Then,, kitorunk pon gerak ke Poring Hot Spring kat Ranau .. perjalanan'y dari Kundasang amik mase dlm 45 minit ..


kat poring macam2 ade .. tapi kitorunk ta mandi air panas pon .. basahkan kaki je..kitorunk juz mandi kat Air Terjun Kipungit je,, naik canopy walk n mendaki bukit .. serious bez giler kot ..  da lar x practice ke hape.. memang sempoot ar nak daki sampai pucat muka .. huhu.. tujuan asal nk cari air terjun langganan tapi sampai kat Gua Kelawar je kitorunk larat nak daki .. amik mase 10 minit jugak .. nampak cam sekejap tapi rase lame giler kot ..  pastu kitorunk decide nak patah balik turun bawah coz tempat tu cam tade orang n kwsn kat ctu cam serremm je .. da ar sume pompuan kan..



after bermandi-manda sampai ade yg kene gigit pacat .. kitorunk b'gerak g canopy walk.. time ni lar mase'y nk test power gayat ke tak.. perjalanan dari pintu masuk nak ke canopy walk sampai ke tempat'y tu dalam 830 M .. daki bukit lagi .. jaooh jugak kitorunk berjalan .. da lar ta bawak air time tu memang siott je .. huhu.. serious memang ekstrem lar ..bukan senang nak daki-mendaki bukit ni .. aku ni da lar lame ta excercise mmg penat giler gaban lar .. tapi xtvt mendaki bukit ni lar yang paling ditunggu taw .. ketinggian jambatan gantung tu 43 M .. nasib baek aku ni ta gayat ..Alhamdullilah .. sume berjalan lancar .. antare 1 perhentian ke 1 perhentian kat canopy walk tu hanya 6 orang je sekali jalan .. memang ar ta dapat bayangkan kalau tali tu putus .. entah hidup ke mati aku ni kan??





Then,, kitorunk balik hotel .. aku rase trip ke kundasang ni memang terbaik larr coz .,.kitorunk ta makan kat lua pon ..memang jimat habis.. sume peralatan memasak n bahan-bahan kitorunk bwk .. petang tu kitorunk makan sardin plus plus + telur hancur .. memang kelaka sangat .. ade cite disebaliknya .. tapi memang terbaik lar ..lauk sume habis..nasi masak 2 cawan pon habis..nampak sangat kitorunk kebulur .. lagipon kat cni cam susa nk cari kedai makan .. kalau ade pon takut tak halal ..
pastu kitorunk gerak g Kundasang War Memorial .. bole tahan lawa ar pemandangan tempat ni .. memang style British .. ala-ala lua negara gitu.. kat cini ade satu tempat orang panggil Babylon .. sebab ada iras-iras Babylon yg 7 keajaiban dunia tu .. selain tu ade Australia Garden, Borneo Garden n British Garden .. ade jugak satu bahagian khas artikel sejarah lama time zaman pemerintahan British kat sabah dulu..




BABYLON


 Malamnye jangan cite ar sume tido awal,, pukul 8  da tido..penat punye pasal kan .. esok pagi before gerak kitorunk masak bubur kacang .. tapi ta bape nak jadi coz t'lbey rendam.. lapa punyer pasal.. telan je la kan..

pemandangan luar waktu pagi dari balkoni bilik kitorunk .. indahnya ciptaan tuhan


pukul 9 lebey kitorunk da cup sedia nak gerak balik .. before tu ade 2 tempat lagi yg kitorunk kene pegi before balik .. tapi alangkah malangnye nasib kereta Viva yg kitorunk sewa rosak .. enjin ta bole start .. memang sengal giler ar .. org yg bg pinjam tu bukannya nk check air bateri.. seb baek ar die anta pomen kasi settle masalah .. memang buang mase ar kat hotel tu .. pukul 12 baru gerak dari hotel .. pastu terus g Desa Dairy Farm nak tengok Lembu New Zealand .. jalan nak ke tempat tu ..pergghh.. da ar atas bukit .. dengan tak bertar lagi tu ..memang hancur ar kete ni kitorunk keje kan..






yang bez kat cni opkoz lar bole tengok lembu FERNLEAF kan .. huhu ..tengok diorunk proses susu lembu ..beli susu n terutama sekali pemandangan kat cni channnnteeekkk sangat .. Desa Dairy Farm ni kat bawah kaki Gunung Kinabalu .. bile lar dapat daki gunung kinabalu pulak kan ?? bez'y larh..


struktur Mt. Kinabalu dari dekat ..unik  sangat

Tempat yang terakhir before balik kitorunk g Kinabalu Park .. tapi ta lame kat ctu coz pkul 3.45pm baru sampai ..kitorunk kene gerak turun dari Kundasang before pkol 5 pm sebab pkol 5 kat cni da gelap.. da la jalan berbuki-bukau pusing-pusing plak tu .. lampu jalan pon tade .. so,, memang bahaya kalau bertolak lambat ..
masalah kete punye pasal tadi kitorunk kene rush.. banyak tempat kat Kinabalu Park da tutup n ta sempat pegi antare'y Muzium Kinabalu ,, Taman Orkid n Kaki Gunung Kinabalu .. antare pintu masuk nak ke kaki gunung jarak'y 4km .. so,, memang terbantut lar nak tengok pendaki-pendaki yang bersiap sedia nak panjat gunung .. kete pulak park kat bawah..

pemandangan dari bawah Kinabalu Park






Over all,, KUNDASANG memang terbaik!! Alhamdullilah kami berjaya sampai UMS ngan selamat .. planning sem depan nak g pulau-pulau kat Sabah plak lar .. So,, aku suggest sape yg nk datang Sabah jangan lupe g Kundasang .. sesuai untuk tempat berHONEYMOON n macam-macam ada !!
oryte! Annyeonghigyeseyo!


                                             

Wednesday, November 9, 2011

111111 is awEsome ..=)

SALAM

terkejoot chimpanzi aku bile kene tag dengan  misz atiqah razak soh layan jap! game ni ..
baru malam ni cadang'y nak update blog pasal trip 2D1N ke kundasang + tengok WGM teukso couple .. tup tup kene jawab soalan2 game ni plak ..  bcoz dis is da first time i've been tagged with someone
(pity you) .. haha ..so layan je lar .. awEsome jugak 111111 ni.. 
 

 ㅅ_ㅅ RULES OF THE GAME >>>

1. You must post this rules.
2. Each person must post 11 things about themselves in their journal.
3. Answer the questions the tagger set for you in their post. 
   And create eleven new question for the people you tagged to answer.
4. You have to choose 11 people to tag and link them on the post.
5. Go to their pages and tell them you have tagged HIM/HER.
6. No tag back.
dah ready ke nak try game ni ..ade bran?? ta ar sesusah game JOE JAMBUL pon (gaye cam pena masuk je) ..tapi fenin jugak aku nak pk jawapan .. kalah soklan SPM.. hoho 
death note : ta maen tipu2 taw .. x aci .. kalau tipu cikgu kate masuk neraka ..

> 11 mende terhormat tentang aku <

1.bad habit
rase'y bad habit aku tpk tangan n tpk kaki senang nak basah .. bukan b'peluh maybe penyakit kot ..macam heliza helmi .. cume aku ta worst lah .. perghh ..nk jugak retis kan ..
2. channel tv feberet
aku jenis ta bape nak layan tv .. klu zaman dulu ye ar .. rse'y sume tv aku layan mybe channel yg plg byk cite korea tu yg ak singgah dulu ..
3. prefer laki/pompuan yg hensem/chantek or cute
hurm ..kalau laki sedap mate memandang kot klau pompuan nice!huhu .. cam tade dalam soklan je jawapan aku ni ..
4. name mnja kat uma?? sebab??
kat uma family panggil imah .. huhu ,..manje ke?? sebab sukati parents aku lar nak panggil name apepon ..
5. 3 barang yg penting kemane2
jam, mp3, hp 
6. perkara paling memalukan pernah hadapi - 
ape ek?? haa..rase'y time kecik2 balek skola agame t'jatuh dr basikal sambil wat aksi kuak rama-rama ngan sorang kawan aku .. malu gilerr kot even ta ramai org yg nmpak tp someone nampak .. seis malu giler!!
7. orang glamer yg diimpikan jd pasangan??
kim kibum suju kot .. sebab aku kenal die dulu before yg lain .. hehe
8. perkara yang perlu buat before tidur
 cuci ape2 yg patut n opkoz lar set alarm .. 
9. feberet football team
sure lar team SELANGOR .. sampai sanggop beli baju selangor fanatik semate-mate .. huhu
10. jepun/korea mne destinasi pilihan
due2 aku suke tapi maybe korea jd pilihan dulu .. sebab bnyak mende yg aku nk wat bile berjaya sampai sane .. hohoho ..
11. kete idaman?? nape??
opkoz lar honda jazz coz cam cool + elegan giler ar aku rase kete tu ..

oryte!! here .. list nominees of  '111111 is awesome' awards :
sape yang di tag tu sila-silalah respek, relaks n respon ye .. huhu .. ade gaye iklan 3R ta ?? 
soalan-soalan'y :
  1. korunk letak gamba ape as wallpaper lappy korunk?
  2. sape gerangan name pertame dalam list phone.
  3. prefer headset or headphone
  4. bile last dapat duit raye?
  5. pernah kene ragut x?
  6. beg silang or beg belakang
  7. matlutfi ke anwar hadi lagi bez?
  8. pernah denga pasal buah terap tak? penah makan?
  9. ape warne feberet mak korunk?
  10. mandi laut ke mandi kat toilet uma sendiri lagi bez?
  11. sape name cikgu time tadika yg plg ingat?

SO,, selamat mencube! annyeonghigyeseyo~~

Sunday, November 6, 2011

cara kami beraye!

SALAM

Sebelum t'lambat .. aku nak ucapkan
SELAMAT MENYAMBUT HARI RAYA AIDILADHA 
buat sume readers yg sudi datang ke blog aku ni .. n sume lar yang mengenali tak kire tua muda .. pergghh.. da cam salam perantauan yg kat dalam newspaper plak .. huhu

Actually tahun ni bukan first time aku beraya haji tanpa family .. tahun lps pon same coz time kat matrik tak balek umah ..
tapi maybe sedey banyak ar sebab terase jaoh kan .. duduk kt negeri orang yg over the sea.. **kengkon0n** sea lar an .. naseb baek aku ni bukan jenis orang yg senang nak 'sakitrumah' .. kalau tak mau menangis air mata darah .. **tipu2**

sedey kot pagi raye orang makan rendang A+ plus plus ketupan and so on.. aku makan maggie pizza je a.k.a maggie telur.. tu pon kol 11 am baru masak .. hoho ..ade jamuan raye kat UMS tapi ary selase .. tapi kat masjid td banyak gak lembu bakal kene korban ..

tapi nak sharing ckit beberape pic masakan yg aku, kiya ,kak fina n kak kira prepare mlm before raye n malam tadi .. ayat cam aku je chef kan .. padahal tukang basuh pinggan mangkuk n kacau-mengacau je .. hehe.. semalam masak paprik ..PERGGGHHH!! daebak ..
tadi masak tomyam .. bole tahan ar .. tapi tak se'KAWW' sangat coz kitorunk letak sosej ganti aym,udang n dll .. hehe ..creative tak kami?? .. bole lar kan lauk bujang .. huhu

LET'S TAKE A LOOK  !

anak panah biru tu ayam .. sape yg ta kenal tu la ayam ye ..huhu ..ni bahan-bahan masak paprik


ubi kentang ngan kacang hijau tu utk wat potato wedges n bubur kacang kat kundasang esok .. anak panah tu telur + mayonis .. ikut resipi SHEILA RUSLY .. hehe   


pheewwwiitt .. ni lar telur mayonis 'y  ,.. DON'T JUDGE A BOOK BY ITS COVER .. nampak je cam hangit tapi mengancam beb !!

TADAAAA.. da siap paprik kami ..nampak mangancam x??  anak panah merah tu serunding daging yg aku bawak dr first masuk cni arytu .. mak bagi naseb baik ade serunding merase lar jugak mo0d raye kan..

wokeyh!! ni la resipi untu hari ini .. tomyam sosej .. maw rase??cubalah sendiri ..huhu..               anak panah biru tu tangan 'CHEF'..


yaaAA.. hampir siap .. sosej je blom letak ..  




P/S: gunalah serbuk perencah ADABI .. dengan harapan pasni boleh jadi model ADABI .. jangan model ALAGAPPAS sudah lar .. hahahaha




Oryte! tido dulu.. esok da nak berangkat ke kundasang .. doakan kami berempat selamat pergi dan balik ye sume ..
Annyeonghigyeseyo~~

Saturday, November 5, 2011

indahnya ciptaan ..

SALAM ..
 
sebagai pencinta alam sekitar..ngeheeehee~~
aryni nk share beberape pic yg aku rase kagum giler..
kualiti mungkin ta good ..
ta yah la nk good good sangat kn..
maklumla aku tade DSLR wokeyh! sekian time kasih ..
b'syukurlah dgn nikmat yg tuhan tlh berikan kpd kite..
ALHAMDULLILAH..


location~ gunung emas n tambunan part 1

tanaman padi berteres.. dulu jumpe kt dlm buku geografi je..x sangke dpt jumpe real..
t'ingat kat kg halaman.. hwaa~~

kat gunung emas.. sejuukkk giler beb! air kat toilet cam air ais ..


location~ KK
sepanjang perjalanan ke UMS lalu pantai..

laut sulu ke china selatan??



kuat giler angin ..everyday hujan..



location~ belakang SST,UMS

ni lar mini PUTRAJAYA, SABAH .. betol2 blakang SST, fakulti aku ..bile mkn kt cafe SST aku msty m'hadap cni.. seis giler weyh t'ingat kat uma .. putrajaya kn dkt ngn uma ..dekat la sngt~~


**TETIBE~~**
comel x?? comel kan .. aishh..sape lar yang punye ni.. ngee!~~


oryte~~pic lain akan menyusul ..tunggu kn kedatangan 
KUNDASANG ,,TAMBUNAN PART 2 n PART3  ..wokeyh!

Anyyeonghigyeseyo!!