Thursday, April 22, 2010

=tips2 untuk korunk=

masuk kali ni da 2 kali aku bace buku ni...TIP MENJADI PELAJAR IPT CEMERLANG...
memang bez...sebab penulis'y pon mmg pakar motivasi yg cemerlang..
DATO'DR.HJ.FADZILAH KAMSAH ngn ROHIDZIR RAIS.....
actually buku ni mak yg beli tok aku...haha..die kate saje2 wat tuk p'sediaan....
g pn bku ni x de ar meleret n skema sgt cm buku2 motivasi yg lain.....ak suku je bace buku cm ni...
BUAT DUIT DARI RUMAH...TAHUKAH ANDA JIRAN ANDA SEORANG JUTAWAN??.....n macam2 lg....
ble korunk bace tajuk'y msti ingat aku nk cepat kaye ke??..haha..x de ar..sebena'y buku2 cmni die ajar kite cm ne nak smpn dwet dr skang....laburkan dwet ke tmpt yg halal n djamin selamat...kite ley bkk akaun ASB n cm2 care g....bia kite susah sekarang tp besa esok kite senang...btol x???....

hurm...b'balik pd buku TIP MENJADI PELAJAR CEMERLANG TADI...die bukan saje bg tip tp mcm2 doa lg tuk kita..bkl mahasiswa mahasiswi ni......buku ni simple je...nipis tapi padat...klu bace pon x bosan sbb'y colourful n byk kartun2.....tu ar yg aku x ngantok bile bace.....skang ni aku nak kongsi ckit antre ap g mnarik kt dlm ni tuk korunk...
tip ni bukan suke2 je taw..huhu..tapi gk ingtn n panduan wat kite sume...kite kn prlu ingat mengingati..kalau aku salah korunk tego la aku...klu korunk salah aku tego la korunk...may god will it....

kat sini DR ade kate...antre unsur2 yg mmbuatkan plajar kecundang kat IPT..adalah...
jeng..jeng..jeng...

hahaha



CINTA ORANG UTAN/MONYET/PUPPY LOVE....n ape2 lar lg istilah yg korunk pggl...

aku taw....kite sume pena ad perasaan cmni kt org kn...hahaha...
OKEY2...bace leklok ae tips ni...

MAKWE ANDA BELUM BENAR-BENAR MENCINTAI ANDA JIKA:

 +sering mengajak anda keluar jalan-jalan(buang masa)
+selalu sangat meminta anda belanjanya makan dan shopping
+asyik menghubungi anda siang dan malam
+ingin mengikut anda ke mana sahaja anda pergi
+selalu meminta anda menyiapkan assignmentnya
+tidak pernah mengingatkan anda solat apabila tiba waktunya
+tidak berminat membincangkan soal pelajaran

...nah skang ni tip tuk girl plak...

PAKWE ANDA BELUM BENAR-BENAR MENCINTAI ANDA JIKA:

+sering mengganggu dengan menelefon atau SMS ketika anda sedang mengulangkaji pelajaran
+sering mengajak anda ke tempat-tempat yg sunyi
+cuba mencium anda walaupun anda sering memberikan dia amaran agar menghentikannya
+suka memegang tangan anda.kadang-kadang dia berpura tidak sengaja
+selalu minta tolong siapkan assignmentnya
+banyak alasan dan tidak ikhlas menolong sekiranya anda memerlukan bantuan
+selalu minta dibelanjakan mkakan t/hari dan duit top-up nset(kes pakwe pokai la ni)
+tidak benarkan anda bersama dengan lelaki lain sekalipun sekadar untuk mengulangkaji pelajaran
 atau study group
+sering mengajak anda ke tmpat-tmpt yg x elok
+bercakap isu-isu 18SX dengan anda tnpa berasa malu
+sering menghantar SMS lucah dan gambar tidak senonoh kpd anda
+tidak berminat membincangkan soal pelajaran
+anda tidak pernah melihatnya menunaikan solat atau bercakap hal-hal agama

okie..stakat ni je  yg ak bley kongsikn ngn korunk...ty klu korunk ade tip laen ley ar tmbh....huhu'',,
banyak btol tip tuk pompuan kn yg DR ngn EN.ROHIDZIR bg compared ngn laki...
bese ar skang ni kn nga byk kes pasal bayi dibuang..n bley dkatekan cm jd musim je...
hurm..moge2 lar kite sume djauhkn dr prkara cmtu...NAUZUBILLAH...

~~~~opp~~~~

11 comments:

iradhyra said...

wah..tip2 yg bergne!!

~;:i kEen of u,.still by my sidE:;~ said...

huhu..btol3..

shasha-gadespink said...

a'ah,,tip yg simple dan sgat2 berguna,,nak beli bku 2 !! tp,,kat sni,,x de,,gyiem,ade agy jual xc??belikan,,t,,time ari kualiti,,ko jmpe ak kat skola,,ak byar,,bole x??i'm really need it,,

~;:i kEen of u,.still by my sidE:;~ said...

ary kualiti..aku x dtg kot..
xpe ty klu g sg.bsa ak bwk...
insyALLAH..klu ad g ak bli...

maznah said...

aahh..makwe mcm tu mmg berntakan!!

~;:i kEen of u,.still by my sidE:;~ said...

hahaha..

nawal said...

gyma!! jumpa gak blog ko! ak mule2 x cam muke.. laen sgt!! skrg maken cun... ececeh! ape rahsia??

~;:i kEen of u,.still by my sidE:;~ said...

hahaha..bwek,..
x de rhsie..air wduk je..
hahaha~~btw..
WELCOME TO MY BLOG!!!!

shasha-gadespink said...

em,,hahaha,,nawal,,tgok ar mke ak lak,,hahaha

mushab said...

dari kecik lagi aku da tau da...hahaha

~;:i kEen of u,.still by my sidE:;~ said...

eleh..haha~~kco ar torres..
ni aku nk bgtaw yg x taw g..