Saturday, September 10, 2011

sightseeing at KK

SALAM..

Alhamdullillah .. nampak'y da 6 ary aku menapak kat bumi ums .. aryni tade xtvt so bole la update blog .. mlm ni n esok bru busy ckit .. malam pnutup an .. 

Nak sharing lar ckit tyme first time aku jln2 kt KK ..  agk t'culture shock la jugak .. suasane n orang2'y .. mmg byk yg lain .. 

sampai je terminal 2 KK arytu .. fasi2 kitorunk da tggu kt airport .. cup bwkn luggage skali n hantakn brg2 ktorunk nek lori smpi UMS .. senang la ckit kan .. lg pon klu beg aku je ta muat kot masuk kete kak nor .. blom lg beg kya .. then kak nor amik n tros bwk kitorunk g UMS .. saje ktorunk dafta kolej kdiaman shari awal .. sng kan da dpt bilik sume angkut barang .. 7/9 juz dafta utk U je .. 

petang tu kak nor bwk ktorunk g jln2 sekitar KK n LIKAS .. tyme ni mmg ketrujaan plus kepelikan melampau .. first expression aku t'hadap orang kt cni agk down ckit lar .. ad kwsn kt KK ni yg tmpt parking kat shopping mall'y black area .. jangan mara la kalau kete korunk calar or kne toreh .. mmg slaloo camtu ..so hati2 kalau nk plh tempat parking ..

then g pasar ikan masin .. macam2 makanan peliks aku jumpe .. antarenye ..

gamat yg da dikeringkn .. harge around RM78-RM 600 (ikut size).. 











































pastu kitorunk g Pasar FILIPINA .. housemate aku kate namenye pasar filipina sbb yg jual tu orang2 philipines patut lar muke2 penjual tu cam lain ckit .. ckit je ta byk .. sesape peminat mutiara ke hape mmg rugi lar kalau ta datang cni .. mura giler .. kalau beli bwk blik semenanjung bole jual mahal ckit an ..ni antare pic yg aku smpt snap ..



wokeyh .. maybe barang2 ni bole dpt kat semenajung .. tapi byk jugak yg susa nk dpt kt smnnjg.. ta sempat nk snap bah .. byk sgt 
  yg unik ...














Pastu kak nor bwk kitorunk g Pasar malam kt sane .. dsbbkn mlm prtame seis aku t'kjot .. pkol 6pm da cam pkol 7 pm .. lg satu tyme 7.30 kt uma baru dok t'congok kt dpn tv smbil tengok cite KASIH ALIA .. cni da msuk waktu isyak .. bese pkol 8 pm bru aku t'hegeh-hegeh nk smyg maghrib ... huhu ..

suasane pasar malam kt cni pon agk lain la dr bese .. memang aku ta sangke langsong camtu .. yg pelik'y camne org filipina bole msk cni sesuka hati .. maybe ta pelik sgt kot .. kalau cam semenanjung org indon n thailand bole msk tnpe passport .. tapi da kene tangkap nasib ar .. housemate aku kate sabah cam ta ketat sgt keselamaatn'y .. so be careful lar kalau nk g mne2 ke .. tapi kalau nak cari makanan2 basah yg murah n fresh memang wajib pergi cni terbaik dari LAUT SULU n CHINA SELATAN ...

pemandangan di kala senja (6 pm)

pasar malam ni pasar filipina n pasar ikan masin dekat2 je .. senang lar kalau nk jalan2 kn skali lalu jak .. memang penat gilerr lar satu hari kak nor bwak aku , mak n kiya b'jalan .. memang lenguh kaki .. malam tu aku overnight kat umah kakak kak nor kat tmn seri indah .. agk dekat lar dari UMS 15 minit je .. wokey lar .. sampai cni je dulu ... smbg di entry seterus'y..

oryte .. Annyeonghigyeseyo !

5 comments:

miss m said...

bez nya..tp fonia ngan sabah...ermm!!

~;:gyiem wave:;~ said...

@miss m nape fobia ae .. huhu .. ni msty ade cite ni ..**;

maznah said...

weh..nak g sne...lawa nya pnatai!!!!

~;:gyiem wave:;~ said...

@maznah meyh la dtg maz .. kalo smpai cni halo2 taw ,,

azah said...

gieym....sem depan buln 3 insyaAllah ak wat praktikum kat bintulu...dekt x ngan ko?..hehhe